Joker je bar bio pošten

By | 2015-09-04

sve laži i nepoštenja kastracije

Ljudi koji su za kastraciju pasa i mačaka su krajnje neupućeni u problem o kojem imaju takav kategorički stav, i u toj svojoj gorljivoj neupućenosti su opasni. Ne samo za pse i mačke.
No, tako je i s onima koji znaju da je zemlja okrugla, da se giba oko Sunca, te da staroga Newtona sin nije bio naduvan kad je donosio zakone.
Tako je sa svima koji vjeruju.

Koliko je, recimo, onih prvih pročitalo više od nekoliko letaka, plakatića, retardiranih članaka na nekom ružnom veterinarskom sajtu? Koliko ih je stvarno izračunalo – ne prepisalo! – broj mačaka rođenih od jednog para u 7 godina na Tibetu, koliko ih zna razliku geometrijskog niza i eksponencijalne funkcije, koliko ih je odista uopće pojmilo svoje vlastite riječi?

A opet, ništa bolje ni sa spomenutim Newtnonovcima. Ni oni jadni nemaju pojma, samo mantraju mantre što ih naučiše u školama koje vode isti takvi mantravi Newtonovci. I tako sve unazad, tamo negdje do pada one nakarade od Rima i pripadajućeg mu carstva.

Ipak ima jedna razlika, ako ne međ te dvije grupe, onda među najbitnijim odrednicama njihovim. Dok ovi drugi možda i rade zla po nekoj drugoj osnovi, na prvoj liniji fronte su samo Karahasanove budale koje pojma nemaju da im je nos naprijed a prkno pozadi, Prvi, pak, zagovaraju i upražnjavaju direktan zločin.

Jasno, sve je to poradi nekog općeg i budućeg dobra, sve je to u tančine opisano onim istim mantrama s početka ovog plača. Sve je to s višim i uzvišenijim ciljem.

Recite mi, osim Jokera i možda još samo par likova iz sličnih SFova, koji to još uzurpatori prava i pravde nisu imali prekrasnu priču da ih prati?

2 thoughts on “Joker je bar bio pošten

Odgovori